Established in Ipoh, Perak Darulridzuan (Malaysia)
Greetings From Unipro Fishing Club

Trip Mancing 2012



18 - 19 Dec Okt 2011
Trip Bot, lokasi Kapal Pecah. chief event Mamak Rao (mintak maaf udah fully booked)

29 -30 Okt 2011
Repeat Trip Kelong Batu Undan - Marzuki(9 orang, udah penuh)


19 - 20 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - trip lepas gian, Royal Cruz C team, orai Muzir batu serai


19 - 20 Okt 2011
Trip Bot Pulau Talang
Razif


Feb 2019
Trip Pulau Jarak. Fully booked. Gang otai mesin karan


01 - 02 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - Marzuki, Samsul, Mat Nod, Zul alkelantani, Bob Ofim, Hj Baha

23 - 24 July 2011
Trip Pulau 9 - John FG

23-24 Jul 2011
Trip Kelong Batu Undan. Zul alkelantani

16 Jul 2011
Trip Kelong Bainun Ah Heng. Razif

16 Jul 2011
Trip Lombong Pecah, Pantai Remis - Mat Nod, Zul, Imran, Wan, Nuar. 1 day trip.

28 - 29 May 2011
Trip Pulau 9 - John FG (fully booked)

14 May 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis (mancing lombong air masin & pantai) - Mat Nod FT (open trip to all members, kos umpan, makan approx RM20). Minat join, sms to 019-5120088

9 - 10 Apr 2011 jugak
Kelong Ah Heng @ Kelong Bainun - Imran

9 - 10 Apr 2011
Trip Pulau Sembilan - Mamak Rao

29 - 30 Mar 2011
Trip Pulau Sembilan - RoyaleCruz, Bro Muzir

28 Mar 2011
Trip Pulau Talang - BeeRoyale, Abah Ghani

13 Mar 2011
Trip Ujung Rintis - Khairul Chulat

12 Mar 2011
Trip Pulau Talang - Razif

9 Mar 2011
Trip Pulau Talang - RoyaleAce, Epoi

6 Mar 2011
Pertandingan Memancing Unisem, Papan Fishing Pond - contact John FG

26 - 28 Feb 2011
Trip Pulau Jarak - Mamak Rao

26 Feb 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis - Azri

14 - 15 Feb 2011
Kelong Batu Undan - Muaz brothers

5 Feb 2011
Trip bot Pulau Talang - Razif

24 Jan 2011
one day trip jinggo hunting jugak Ujung Rintis - Epoi, Azly Crystalwhite

16 Jan 2011
one day trip for jinggo hunting, Ujung Rintis -Epoi

14-16 Jan 2011
Trip bot Pantai Remis - John

11 Jan 2011
Trip jinggo, Ujung Rintis - Khairul Chulat

8-9 Jan 2011
Kelong Batu Undan, Sitiawan - Mamak Rao

4-5 Jan 2011
Kelong Bainun - Muaz brother's

9 Jan 2011
Trip bot Pulau Talang - Chief event Kenny MEMC

Anda 'Ada Bran' ?? Join kami mancing sungai, lombong, muara, laut. Kami Ipoh Mali Talak Sombong Punyaaaa..

SMS trip anda ke 019-512 0088 untuk dipaparkan disini. Terima kasih.

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)
gimme one click please ! donate us 2cents by click below ad. We really appreciate that!

INTRO : UniPro The Unforgettable

INTRO : Koleksi Unipro 2008/2011

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Di Wak Nan Fishing Challenge

Di Wak Nan Fishing Challenge

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

sekor ikan empat orang tarik wooo..

sekor ikan empat orang tarik wooo..

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Koleksi Terbaik Unipro

NEW POSTINGS STARTS HERE
POSTINGS TERBARU BERMULA DISINI
HAPPY SURFING / SELAMAT MELAYARI
UniProfishingClub for Chekedondons
Location / Lokasi : IPOH, PERAK
Country / Negara : MALAYSIA
contact us : uniprofishingclub@yahoo.com

Tuesday, July 7, 2009

Trip Segari Power Plant : Mana Ada Hantu..

7.34 pg ahad. Beginilah pancing kita orang bersusun
sebelah khemah setelah di bantai hujan lebat dan angin kuat
seawal jam 2 pagi sehingga 8 pagi.
Selamat sudah trip ke Segari Power Plant. Hampir-hampir tidak menjadi trip kali ni. Kawan-kawan yang asalnya ramai mahu turut serta ramai yang menarik diri saat akhir.
Sham King Siakap awal-awal dah bayar tapi pada hari trip satu family kena food poisoning. Telefon pulak dari hospital Ipoh. Simpati kami buat Sham. Guna pulak kena panggilan pulau, eh eh silap, kena kerja.
Hat lain-lain tu pulak barangkali mahu tengok trip pertama kami ni bagaimana hasilnya, barangkali takut bila dengar pesan ramai orang bahawa tempat tu agak keras dan kena hati-hati. Cakap kena jaga, tak boleh over joy, tak boleh itu, tak boleh ini.
Apapun tempat tu memang cantik, cool dan memang sesuai untuk memancing. Amat sesuai juga untuk camping. Ikan memang ada. Cuma kena tengok air pasang surut serta umpan dan teknik yang betul.
Tapi tak di nafikan, semasa tiba seawal masuk waktu maghrib tu, tempat tu agak spooky sedikit. Seram sejuk tu bila teringat nasihat kawan-kawan yang tempat tu keras. Sebenarnya tempat tu oky. Apapun terima kasih buat kawan-kawan yang beri peringatan dan tips mancing kat situ.
Pada malam berkenaan, memang ramai yang turun memancing kat situ. Di anggarkan lebih 20 orang yang datang memancing dan memeriahkan malam minggu di kawasan berkenaan. Ada yang datang berkumpulan macam kami juga. Tapi ramai yang mula beredar bila angin mula bertiup kuat dan akhirnya tinggallah kumpulan kami di timpa hujan seawal 2.13 pagi. Selepas tu keadaan mula suspens sedikit.
tiba seawal masuk waktu maghrib. Tinjau tempat dan kemudian ada
masalah sedikit. Kereta tak boleh turun ke tempat mancing. Jadi perlu
angkut kelengkapan pancing, camping dan tong gas. Masalahnya tempat
pancing tu jauh lebih 1km kena menapak

Ini lah jalan di sebelah power plant dari tempat parking yang perlu
kami lalui untuk ke tempat memancing dan camping. Kena ikut
jalan anak bukit ni dan di hujung sana kena belok kanan. Kereta tak
boleh masuk jalan ni kerana ada curam yang tak boleh dilalui
kecuali motorsikal. Masalahnya macamana kami nak angkut
kelengkapan pancing, camping, tong gas semua


turun jalan anak bukit tadi kena
menapak nun di hujung power
plant sana.

Memang ada terasa
sedikit spooky bila tempuh laluan ni.

Pening sekejap kita orang memikirkan bagaimana nak angkut barang kelengkapan yang banyak. Jauhnya lebih 1km.

Akhirnya kami tebalkan muka pinjam motor pak cik security yang handsem tu untuk angut barang-barang semua. Itu pun kena ulang alik 5 kali angkut jugak dengan motor.
Memang mencabar trip kali ni. Jauh satu hal. Persediaan dah banyak. Nak patah balik dah sampai. Takut pun ada memikirkan usik-usik dan pesan kawan-kawan yang tempat tu keras dan berhantu pula. Tapi segala halangan berjaya kami tempuh.
Pioneer Chekedondon ke port mancing Segari hari sabtu - ahad lepas adalah John, Ayah Aris, Ir Shahril, Marzuqie, Mokhtar astro, adik ipar john dan teman sendiri.
Tempat tu ok, mana ada hantu. Anyway, kita orang ada jumpa hantu air. Tunggu posting seterusnya,..
bersambung,..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan
Kerja Amal Di Sertai Pekerja Unisem bersama NGO, Sponsorship

In Memory - Nurul Iman, Manjoi 07-OKT-2006 (Minggu pertama Ramadhan)

In Memory - Nurul Iman, Manjoi. Lawatan ke-2 pd 26-NOV-2006, Lebih Sebulan kemudian (Lepas Raya)

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Hamper & Duit Raya

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Majlis Berbuka Puasa

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Ucapan Aluan

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Konvoi

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Keperluan Harian

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Solat Terawih & Tazkirah

In Memory - Meraikan Hari Raya Buat Nurul Ihsan


Simpati Sahaja Tidak Membantu, Hulurkan Bantuan Anda,.