Established in Ipoh, Perak Darulridzuan (Malaysia)
Greetings From Unipro Fishing Club

Trip Mancing 2012



18 - 19 Dec Okt 2011
Trip Bot, lokasi Kapal Pecah. chief event Mamak Rao (mintak maaf udah fully booked)

29 -30 Okt 2011
Repeat Trip Kelong Batu Undan - Marzuki(9 orang, udah penuh)


19 - 20 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - trip lepas gian, Royal Cruz C team, orai Muzir batu serai


19 - 20 Okt 2011
Trip Bot Pulau Talang
Razif


Feb 2019
Trip Pulau Jarak. Fully booked. Gang otai mesin karan


01 - 02 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - Marzuki, Samsul, Mat Nod, Zul alkelantani, Bob Ofim, Hj Baha

23 - 24 July 2011
Trip Pulau 9 - John FG

23-24 Jul 2011
Trip Kelong Batu Undan. Zul alkelantani

16 Jul 2011
Trip Kelong Bainun Ah Heng. Razif

16 Jul 2011
Trip Lombong Pecah, Pantai Remis - Mat Nod, Zul, Imran, Wan, Nuar. 1 day trip.

28 - 29 May 2011
Trip Pulau 9 - John FG (fully booked)

14 May 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis (mancing lombong air masin & pantai) - Mat Nod FT (open trip to all members, kos umpan, makan approx RM20). Minat join, sms to 019-5120088

9 - 10 Apr 2011 jugak
Kelong Ah Heng @ Kelong Bainun - Imran

9 - 10 Apr 2011
Trip Pulau Sembilan - Mamak Rao

29 - 30 Mar 2011
Trip Pulau Sembilan - RoyaleCruz, Bro Muzir

28 Mar 2011
Trip Pulau Talang - BeeRoyale, Abah Ghani

13 Mar 2011
Trip Ujung Rintis - Khairul Chulat

12 Mar 2011
Trip Pulau Talang - Razif

9 Mar 2011
Trip Pulau Talang - RoyaleAce, Epoi

6 Mar 2011
Pertandingan Memancing Unisem, Papan Fishing Pond - contact John FG

26 - 28 Feb 2011
Trip Pulau Jarak - Mamak Rao

26 Feb 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis - Azri

14 - 15 Feb 2011
Kelong Batu Undan - Muaz brothers

5 Feb 2011
Trip bot Pulau Talang - Razif

24 Jan 2011
one day trip jinggo hunting jugak Ujung Rintis - Epoi, Azly Crystalwhite

16 Jan 2011
one day trip for jinggo hunting, Ujung Rintis -Epoi

14-16 Jan 2011
Trip bot Pantai Remis - John

11 Jan 2011
Trip jinggo, Ujung Rintis - Khairul Chulat

8-9 Jan 2011
Kelong Batu Undan, Sitiawan - Mamak Rao

4-5 Jan 2011
Kelong Bainun - Muaz brother's

9 Jan 2011
Trip bot Pulau Talang - Chief event Kenny MEMC

Anda 'Ada Bran' ?? Join kami mancing sungai, lombong, muara, laut. Kami Ipoh Mali Talak Sombong Punyaaaa..

SMS trip anda ke 019-512 0088 untuk dipaparkan disini. Terima kasih.

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)
gimme one click please ! donate us 2cents by click below ad. We really appreciate that!

INTRO : UniPro The Unforgettable

INTRO : Koleksi Unipro 2008/2011

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Di Wak Nan Fishing Challenge

Di Wak Nan Fishing Challenge

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

sekor ikan empat orang tarik wooo..

sekor ikan empat orang tarik wooo..

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Koleksi Terbaik Unipro

NEW POSTINGS STARTS HERE
POSTINGS TERBARU BERMULA DISINI
HAPPY SURFING / SELAMAT MELAYARI
UniProfishingClub for Chekedondons
Location / Lokasi : IPOH, PERAK
Country / Negara : MALAYSIA
contact us : uniprofishingclub@yahoo.com

Wednesday, January 20, 2010

Panduan Air Pasang Surut Laut Buat Kaki Pancing -2010

Jadual Air Pasang Surut Laut 2010 buat pedoman pada kaki pancing laut. Aras laut dengan tanda biru. Rendah bermakna surut, tinggi bermakna air besar. Mendatar air bani atau laut mati (tiada arus). Peralihan antara naik turun aras laut waktu paling baik untuk mencuba nasib kerana ada arus keluar masuk semasa air laut pasang, surut.
Kepada kaki pancing laut juga di ingatkan agar membuat persiapan rapi terutama paling penting sekali adalah jaket keselamatan. Ada 2 jenis jaket keselamatan. Satunya life jacket dan satu lagi safety jacket.
Life jacket mempunyai tahap keselamatan dengan jumlah jam lebih lama jika terapung di laut. Ada yang tahan hingga 24 jam dan seminggu pun ada. Lebih mahal dari safety jacket.
Safety Jacket atau jaket keselamatan pula lebih murah. Serendah RM30 hinggalah RM70 - RM90 bergantung pada jenis dan design, jenama. Safety jacket tidak tahan lama di laut dan ada yg bertahan kurang 12jam, kurang 24 jam. Berat badan juga perlu di ambil kira. Setengahnya pula hanya menggunakan sponge kalis air biasa. Dan bila air sudah serap sepenuhnya pula dalam sponge ni, jaket tu jadi berat pula bila terpasang kat badan.
Jadi untuk keutamaan keselamatan, dapatkan satu dahulu. Jika laut dalam, bot sewa yg agak mahal biasanya ada disediakan jaket keselamatan ni. Tapi baik juga milik sendiri satu untuk persediaan.
Apa yang berlaku minggu ni pada pelajar di Penang yang lemas semasa latihan perahu naga amatlah malang. Pada hari ini kita membaca kisah mereka. Nasib mungkin berubah seandainya mereka memakai jaket keselamatan.
Begitu juga pada kaki pancing ke laut, baik di perairan apalagi ke laut dalam. Malang tidak terduga oleh kita. Jika ia berlaku juga, biarlah kita pasrah dengan keadaan kita dalam persediaan. Bot terbalik, bocor, rosak, ribut,.. tiada siapa yang mahu menempuhnya. Dan perlu bagi semua kaki pancing laut buat persediaan rapi di segi keselamatan. Ingatlah,. lagikan nelayan yang hidup mereka di laut pun bisa karam, lagikan kita yang menjadikan laut sebagai hobi memancing.
Di muara, sungai, laut,. tatkala menaiki sampan, bot yang bukan dunia kita,. buat lah persediaan.
Malang tidak berbau, dan elakkan ia terkena pada kita.
Sekian pesanan penaja anda hari ini,. oppss,.. tersasul pulak. Selamat memancing buat semua Unipro dari Chekedondons, Bee Royale, Royale Ace, Royale Cruz, Uni Royale dan kawan-kawan baik members dan non members.
We are fishing mania!

12 comments:

  1. terima kasih sbb berikan panduan pasal pasang surut air ni..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    Jadual Air Pasang Surut Laut 2011 ada tak?

    ReplyDelete
  3. permintaan tertinggi takat ni. ok, sudah kita dapatkan dan published. -roger. @Unipro

    ReplyDelete
  4. Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert
    that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
    Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.
    my website - golden virginia tobacco

    ReplyDelete
  5. I needed to thank you for this very good read!! I certainly loved every little
    bit of it. I have you saved as a favorite to
    check out new stuff you post…
    Feel free to visit my homepage van nelle zware shag

    ReplyDelete
  6. I got this site from my pal who informed me
    concerning this site and at the moment this time I am visiting this web page and reading
    very informative posts at this time.
    Feel free to visit my homepage ; tattoo removal cream

    ReplyDelete
  7. This is really interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I've
    shared your site in my social networks!
    My web page ... whitening products

    ReplyDelete
  8. Hi there, I discovered your blog via Google even as searching for a comparable matter, your site came up, it seems to be great.
    I've bookmarked it in my google bookmarks.
    Hello there, simply was alert to your weblog through Google, and located that it is truly informative. I'm gonna watch out
    for brussels. I will be grateful when you proceed this in future.
    Lots of other people can be benefited from your writing.
    Cheers!
    My web site : old holborn yellow

    ReplyDelete
  9. Do you have any video of that? I'd want to find out more details.
    Stop by my blog post captain black

    ReplyDelete
  10. I like the valuable information you provide to your articles.
    I will bookmark your blog and test again here frequently.
    I'm reasonably certain I'll be informed many new
    stuff right right here! Best of luck for the following!
    My webpage > samson tobacco

    ReplyDelete
  11. It's amazing in favor of me to have a web page, which is beneficial in favor of my know-how. thanks admin
    Have a look at my web site : cure body acne

    ReplyDelete
  12. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your website?
    My blog is in the very same niche as yours and my
    visitors would definitely benefit from a lot of the
    information you present here. Please let me know if this ok
    with you. Thanks!
    Have a look at my web blog ; acne treatment

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan
Kerja Amal Di Sertai Pekerja Unisem bersama NGO, Sponsorship

In Memory - Nurul Iman, Manjoi 07-OKT-2006 (Minggu pertama Ramadhan)

In Memory - Nurul Iman, Manjoi. Lawatan ke-2 pd 26-NOV-2006, Lebih Sebulan kemudian (Lepas Raya)

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Hamper & Duit Raya

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Majlis Berbuka Puasa

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Ucapan Aluan

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Konvoi

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Keperluan Harian

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Solat Terawih & Tazkirah

In Memory - Meraikan Hari Raya Buat Nurul Ihsan


Simpati Sahaja Tidak Membantu, Hulurkan Bantuan Anda,.