Established in Ipoh, Perak Darulridzuan (Malaysia)
Greetings From Unipro Fishing Club

Trip Mancing 2012



18 - 19 Dec Okt 2011
Trip Bot, lokasi Kapal Pecah. chief event Mamak Rao (mintak maaf udah fully booked)

29 -30 Okt 2011
Repeat Trip Kelong Batu Undan - Marzuki(9 orang, udah penuh)


19 - 20 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - trip lepas gian, Royal Cruz C team, orai Muzir batu serai


19 - 20 Okt 2011
Trip Bot Pulau Talang
Razif


Feb 2019
Trip Pulau Jarak. Fully booked. Gang otai mesin karan


01 - 02 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - Marzuki, Samsul, Mat Nod, Zul alkelantani, Bob Ofim, Hj Baha

23 - 24 July 2011
Trip Pulau 9 - John FG

23-24 Jul 2011
Trip Kelong Batu Undan. Zul alkelantani

16 Jul 2011
Trip Kelong Bainun Ah Heng. Razif

16 Jul 2011
Trip Lombong Pecah, Pantai Remis - Mat Nod, Zul, Imran, Wan, Nuar. 1 day trip.

28 - 29 May 2011
Trip Pulau 9 - John FG (fully booked)

14 May 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis (mancing lombong air masin & pantai) - Mat Nod FT (open trip to all members, kos umpan, makan approx RM20). Minat join, sms to 019-5120088

9 - 10 Apr 2011 jugak
Kelong Ah Heng @ Kelong Bainun - Imran

9 - 10 Apr 2011
Trip Pulau Sembilan - Mamak Rao

29 - 30 Mar 2011
Trip Pulau Sembilan - RoyaleCruz, Bro Muzir

28 Mar 2011
Trip Pulau Talang - BeeRoyale, Abah Ghani

13 Mar 2011
Trip Ujung Rintis - Khairul Chulat

12 Mar 2011
Trip Pulau Talang - Razif

9 Mar 2011
Trip Pulau Talang - RoyaleAce, Epoi

6 Mar 2011
Pertandingan Memancing Unisem, Papan Fishing Pond - contact John FG

26 - 28 Feb 2011
Trip Pulau Jarak - Mamak Rao

26 Feb 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis - Azri

14 - 15 Feb 2011
Kelong Batu Undan - Muaz brothers

5 Feb 2011
Trip bot Pulau Talang - Razif

24 Jan 2011
one day trip jinggo hunting jugak Ujung Rintis - Epoi, Azly Crystalwhite

16 Jan 2011
one day trip for jinggo hunting, Ujung Rintis -Epoi

14-16 Jan 2011
Trip bot Pantai Remis - John

11 Jan 2011
Trip jinggo, Ujung Rintis - Khairul Chulat

8-9 Jan 2011
Kelong Batu Undan, Sitiawan - Mamak Rao

4-5 Jan 2011
Kelong Bainun - Muaz brother's

9 Jan 2011
Trip bot Pulau Talang - Chief event Kenny MEMC

Anda 'Ada Bran' ?? Join kami mancing sungai, lombong, muara, laut. Kami Ipoh Mali Talak Sombong Punyaaaa..

SMS trip anda ke 019-512 0088 untuk dipaparkan disini. Terima kasih.

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)
gimme one click please ! donate us 2cents by click below ad. We really appreciate that!

INTRO : UniPro The Unforgettable

INTRO : Koleksi Unipro 2008/2011

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Di Wak Nan Fishing Challenge

Di Wak Nan Fishing Challenge

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

sekor ikan empat orang tarik wooo..

sekor ikan empat orang tarik wooo..

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Koleksi Terbaik Unipro

NEW POSTINGS STARTS HERE
POSTINGS TERBARU BERMULA DISINI
HAPPY SURFING / SELAMAT MELAYARI
UniProfishingClub for Chekedondons
Location / Lokasi : IPOH, PERAK
Country / Negara : MALAYSIA
contact us : uniprofishingclub@yahoo.com

Wednesday, November 18, 2009

Banjir di Kg Sireh, Kota Bharu, Kelantan

ni kampung teman di Kota Bharu, Kelantan. Masa balik kg dari 4hb - 8hb Nov baru ni kebetulan banjir pada pagi sabtu 7hb. Sedar dalam jam dekat 5pg bunyi riuh, ingatkan orang nak pi masjid rupanya ramai dah keluar masuk alih kenderaan dan ada yg tarik ternakan lembu ke tempat tinggi. Teman pun kemaskanlah barang-barang kat rumah dan selamatkan ayam itik semua. Orang tua takdak pasal dah pi naik haji sehari sebelum tu.

Selalu time Kelantan banjir ramai yg tanya barang selamat macamana, kenderaan pulak park kat mana. Haaa,.. hari ni kita tengok tang kenderaan kg teman park kat mana, special punya parking lah,. tang barang2 rumah takdak hal pasal kebanyakan rumah kat kampung teman memang didirikan tinggi khas utk elak banjir pun.


masa ni air baru mula naik. Air berarus deras, gambar nampak biasa saja.

ni pintu masuk kg sire, bnyk kenderaan parking kat tebing ni jugak.
sebelah kanan tu tadika islam tengku anis dan pagar belah kiri pulak
jkr 10, kediaman rasmi menteri besar. Tapi TG Nik Aziz tak dok kat sini,
dia dok kat rumah dia sendiri di Kg Pulau Melaka.
ni jambatan sultan yahya petra, kepala belah sini kat kg sireh,
hujung belah sana pasir pekan laluan ke pasir mas, wakaf bharu, tumpat.
banjir paling besar air naik sampai aras jambatan. ni kira biasa lagi.
reba atau kayu hanyut tu tersangkut kat jambatan kecil foundation
untuk buat jambatan baru. Dah macam pesta kat sini ramai orang
datang tengok air. Ni dalam 200 aja meter dari tesco.
jambatan sultan yahya petra dari jauh
ni kat port teman selalu mancing time balik kg.
gambar putera sulung teman.
haaa,. sinilah ramai orang kg parking. kat rumah menteri besar beeeebbb
ni pintu masuk belah open hall tu. rumah hat nampak tu rumah penyelia rumah mb

haaaa,.. ni dia rumah menteri besar kelantan di lot jkr 10. tapi mb TG Nik Aziz tak dok kat kediaman rasmi dia ni. dia dok kat kg pulau melaka.

banyak kenderaan park kat sini

selamat dan ekslusif punya parking dalam rumah mb
ok, main air pulak. putera bongsu teman, hat no 3 pun main air jugak
ada skil tu
tiga-tiga anak teman hero. putera sulung muhammad irfan, putera tengah muhammad irsyad dan putera bongsu muhammad irham.

Banjir kat kg teman kira meriah, takdak lah disaster sangat. Anyway banjir tahun ni kecik aja. naik pagi, malam tu dah surut habis dah. Tapi nak balik ke Ipoh kena ikut jalan atas dari Tanah Merah elak banjir. Laluan short cut Rantau Panjang - Panglima Bayu - Bukit Bunga masih banjir. Tapi belah Rantau Panjang banjir pasal air sungai golok, tak bersambung dengan sg kelantan. Boleh kata saban tahun, area Rantau Panjang kira agak dramatik siket lah banjir dia pasal kena limpahan air sg golok yg banyak tu. he., he.. teman kata air jahat dari siam atau thai lah.. ha ha ha..

sekian, banjir kg teman. kecik-kecik dulu banjir merupakan event hujung tahun yg paling di tunggu-tunggu.

1 comment:

  1. demo ni ore kg sireh bowoh lemboh ko? napok mcm parking sebeloh tadika tg anis....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan
Kerja Amal Di Sertai Pekerja Unisem bersama NGO, Sponsorship

In Memory - Nurul Iman, Manjoi 07-OKT-2006 (Minggu pertama Ramadhan)

In Memory - Nurul Iman, Manjoi. Lawatan ke-2 pd 26-NOV-2006, Lebih Sebulan kemudian (Lepas Raya)

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Hamper & Duit Raya

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Majlis Berbuka Puasa

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Ucapan Aluan

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Konvoi

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Keperluan Harian

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Solat Terawih & Tazkirah

In Memory - Meraikan Hari Raya Buat Nurul Ihsan


Simpati Sahaja Tidak Membantu, Hulurkan Bantuan Anda,.