Established in Ipoh, Perak Darulridzuan (Malaysia)
Greetings From Unipro Fishing Club

Trip Mancing 2012



18 - 19 Dec Okt 2011
Trip Bot, lokasi Kapal Pecah. chief event Mamak Rao (mintak maaf udah fully booked)

29 -30 Okt 2011
Repeat Trip Kelong Batu Undan - Marzuki(9 orang, udah penuh)


19 - 20 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - trip lepas gian, Royal Cruz C team, orai Muzir batu serai


19 - 20 Okt 2011
Trip Bot Pulau Talang
Razif


Feb 2019
Trip Pulau Jarak. Fully booked. Gang otai mesin karan


01 - 02 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - Marzuki, Samsul, Mat Nod, Zul alkelantani, Bob Ofim, Hj Baha

23 - 24 July 2011
Trip Pulau 9 - John FG

23-24 Jul 2011
Trip Kelong Batu Undan. Zul alkelantani

16 Jul 2011
Trip Kelong Bainun Ah Heng. Razif

16 Jul 2011
Trip Lombong Pecah, Pantai Remis - Mat Nod, Zul, Imran, Wan, Nuar. 1 day trip.

28 - 29 May 2011
Trip Pulau 9 - John FG (fully booked)

14 May 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis (mancing lombong air masin & pantai) - Mat Nod FT (open trip to all members, kos umpan, makan approx RM20). Minat join, sms to 019-5120088

9 - 10 Apr 2011 jugak
Kelong Ah Heng @ Kelong Bainun - Imran

9 - 10 Apr 2011
Trip Pulau Sembilan - Mamak Rao

29 - 30 Mar 2011
Trip Pulau Sembilan - RoyaleCruz, Bro Muzir

28 Mar 2011
Trip Pulau Talang - BeeRoyale, Abah Ghani

13 Mar 2011
Trip Ujung Rintis - Khairul Chulat

12 Mar 2011
Trip Pulau Talang - Razif

9 Mar 2011
Trip Pulau Talang - RoyaleAce, Epoi

6 Mar 2011
Pertandingan Memancing Unisem, Papan Fishing Pond - contact John FG

26 - 28 Feb 2011
Trip Pulau Jarak - Mamak Rao

26 Feb 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis - Azri

14 - 15 Feb 2011
Kelong Batu Undan - Muaz brothers

5 Feb 2011
Trip bot Pulau Talang - Razif

24 Jan 2011
one day trip jinggo hunting jugak Ujung Rintis - Epoi, Azly Crystalwhite

16 Jan 2011
one day trip for jinggo hunting, Ujung Rintis -Epoi

14-16 Jan 2011
Trip bot Pantai Remis - John

11 Jan 2011
Trip jinggo, Ujung Rintis - Khairul Chulat

8-9 Jan 2011
Kelong Batu Undan, Sitiawan - Mamak Rao

4-5 Jan 2011
Kelong Bainun - Muaz brother's

9 Jan 2011
Trip bot Pulau Talang - Chief event Kenny MEMC

Anda 'Ada Bran' ?? Join kami mancing sungai, lombong, muara, laut. Kami Ipoh Mali Talak Sombong Punyaaaa..

SMS trip anda ke 019-512 0088 untuk dipaparkan disini. Terima kasih.

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)
gimme one click please ! donate us 2cents by click below ad. We really appreciate that!

INTRO : UniPro The Unforgettable

INTRO : Koleksi Unipro 2008/2011

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Di Wak Nan Fishing Challenge

Di Wak Nan Fishing Challenge

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

sekor ikan empat orang tarik wooo..

sekor ikan empat orang tarik wooo..

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Koleksi Terbaik Unipro

NEW POSTINGS STARTS HERE
POSTINGS TERBARU BERMULA DISINI
HAPPY SURFING / SELAMAT MELAYARI
UniProfishingClub for Chekedondons
Location / Lokasi : IPOH, PERAK
Country / Negara : MALAYSIA
contact us : uniprofishingclub@yahoo.com

Friday, July 10, 2009

Trip Segari Power Plant : Malam Yang Kecundang

7.34 pagi. hujan masih turun. snowy rain. Ayah Aris dalam mini tent
sat-sat jenguk bila hujan nak berenti, tak sabar nak sambung mancing. Plan
mancing malam dah tak menjadi.

Bahagian 2 - Semasa kami di landa hujan lebat dan angin kuat kat pantai segari belakang power plant, teringat akan trip kawan kami yang pada masa sama di Pulau Jarak. Mereka turun pada hari jumaat untuk trip 3 hari ke Pulau Jarak. Dalam hati sesama berdoa agar kawan-kawan Trip Pulau Jarak selamat (mamak dan geng-geng otai laut dalam amin koboi).
Trip kami pula memang plan untuk memancing malam di Segari Power Plant. Semasa di Kg Koh, Sitiawan jenuh kami pusing cari umpan umpun-umpun tapi kehabisan. Lajak ke tempat jual umpan di Pantai Remis pun sudah habis umpun-umpun, tapi tokey tu janji untuj panggil kita orang jika depa dapat cari malam itu jugak. Jadi umpan kami hanyalah udang hidup. Dengan umpan udang hidup kami mencuba nasib pada malam berkenaan.
Dekat pukul 11 malam adik ipar John datang naik motor hantar umpun-umpun dari tokey di Pantai Remis petang tadi. Umpan ada di sentuh ikan tapi kebanyakkannya anak gelama. Sampai dah naik boring asyik kena ganti umpan pasal di balun anak gelama.
Tak lama lepas tu dalam pukul 1 pagi angin dah mula kuat. Dari kaki langit di hujung laut dah nampak tanda-tanda hitam pekat berbalam-balam lebih hitam dari gelap malam lagi. Pemancing lain yang ada berhampiran semuanya dah beransur balik. Tepat jam 2 pagi hujan dah mula turun dengan angin kuat.

Kita orang dah lenjun dah. Kemudian masuk bersesak dalam mini tent. Shahril, Marzuqie, Mokhtar, Zul berlindung dalam satu khemah, manakala John, Ayah Aris dan adik ipar john dalam satu khemah lagi.

Dengan pakaian basah, hujan pulak lebat sungguh hingga hujan menitik masuk dalam khemah. Air dah bergenang kat dalam khemah. Nasib baik pasang kat kawasan landai jadi air tu bertakung sebelah saja. Nak timba keluar semua dah tak sanggup keluar redah hujan. Sembang memikirkan trip malam tu yang tak menjadi kerana plan mancing malam dah terbantut kerana hujan. Semua dah sejuk menggigil, akhirnya semua terlena dengan kesejukan. Hujan tak berenti. Tidur tak lena kerana kerap terjaga, kesejukan dan kena periksa laut takut dah hampir dengan khemah kami. Sampai besoknya jam 8 pagi pun hujan masih belum reda.

Maka kecundang lah kami malam itu. Plan mancing malam dah terbatal. Apapun, besoknya sebaik hujan reda kami sambung mancing dan barulah datang semangat bila naik Tetanda, Senangin, Ikan lembu, Gelama,. tidak lah size GT tapi kira boleh lah tahan memandangkan pada malamnya kami dah give up habis.

Sorry bro, bersambung lain kali,..

(trip mamak dan koboi ke Pulau Jarak selamat balik hari ahad. Memang mereka teruk di landa ombak kuat kat Pulau Jarak. Tapi yang bagusnya bila hujan reda, mereka berpesta ikan. Ada naik Jenahak, Kerapu dan macam-macam ikan lagi. Dengar khabarnya memang buat duit trip Pulau Jarak dema tu. Rupanya ikan berpesta lepas habis hujan dan ombak kuat. Malangnya tiada gambar yang dema ambil untuk tatapan kita)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan
Kerja Amal Di Sertai Pekerja Unisem bersama NGO, Sponsorship

In Memory - Nurul Iman, Manjoi 07-OKT-2006 (Minggu pertama Ramadhan)

In Memory - Nurul Iman, Manjoi. Lawatan ke-2 pd 26-NOV-2006, Lebih Sebulan kemudian (Lepas Raya)

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Hamper & Duit Raya

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Majlis Berbuka Puasa

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Ucapan Aluan

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Konvoi

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Keperluan Harian

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Solat Terawih & Tazkirah

In Memory - Meraikan Hari Raya Buat Nurul Ihsan


Simpati Sahaja Tidak Membantu, Hulurkan Bantuan Anda,.