Established in Ipoh, Perak Darulridzuan (Malaysia)
Greetings From Unipro Fishing Club

Trip Mancing 2012



18 - 19 Dec Okt 2011
Trip Bot, lokasi Kapal Pecah. chief event Mamak Rao (mintak maaf udah fully booked)

29 -30 Okt 2011
Repeat Trip Kelong Batu Undan - Marzuki(9 orang, udah penuh)


19 - 20 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - trip lepas gian, Royal Cruz C team, orai Muzir batu serai


19 - 20 Okt 2011
Trip Bot Pulau Talang
Razif


Feb 2019
Trip Pulau Jarak. Fully booked. Gang otai mesin karan


01 - 02 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - Marzuki, Samsul, Mat Nod, Zul alkelantani, Bob Ofim, Hj Baha

23 - 24 July 2011
Trip Pulau 9 - John FG

23-24 Jul 2011
Trip Kelong Batu Undan. Zul alkelantani

16 Jul 2011
Trip Kelong Bainun Ah Heng. Razif

16 Jul 2011
Trip Lombong Pecah, Pantai Remis - Mat Nod, Zul, Imran, Wan, Nuar. 1 day trip.

28 - 29 May 2011
Trip Pulau 9 - John FG (fully booked)

14 May 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis (mancing lombong air masin & pantai) - Mat Nod FT (open trip to all members, kos umpan, makan approx RM20). Minat join, sms to 019-5120088

9 - 10 Apr 2011 jugak
Kelong Ah Heng @ Kelong Bainun - Imran

9 - 10 Apr 2011
Trip Pulau Sembilan - Mamak Rao

29 - 30 Mar 2011
Trip Pulau Sembilan - RoyaleCruz, Bro Muzir

28 Mar 2011
Trip Pulau Talang - BeeRoyale, Abah Ghani

13 Mar 2011
Trip Ujung Rintis - Khairul Chulat

12 Mar 2011
Trip Pulau Talang - Razif

9 Mar 2011
Trip Pulau Talang - RoyaleAce, Epoi

6 Mar 2011
Pertandingan Memancing Unisem, Papan Fishing Pond - contact John FG

26 - 28 Feb 2011
Trip Pulau Jarak - Mamak Rao

26 Feb 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis - Azri

14 - 15 Feb 2011
Kelong Batu Undan - Muaz brothers

5 Feb 2011
Trip bot Pulau Talang - Razif

24 Jan 2011
one day trip jinggo hunting jugak Ujung Rintis - Epoi, Azly Crystalwhite

16 Jan 2011
one day trip for jinggo hunting, Ujung Rintis -Epoi

14-16 Jan 2011
Trip bot Pantai Remis - John

11 Jan 2011
Trip jinggo, Ujung Rintis - Khairul Chulat

8-9 Jan 2011
Kelong Batu Undan, Sitiawan - Mamak Rao

4-5 Jan 2011
Kelong Bainun - Muaz brother's

9 Jan 2011
Trip bot Pulau Talang - Chief event Kenny MEMC

Anda 'Ada Bran' ?? Join kami mancing sungai, lombong, muara, laut. Kami Ipoh Mali Talak Sombong Punyaaaa..

SMS trip anda ke 019-512 0088 untuk dipaparkan disini. Terima kasih.

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)
gimme one click please ! donate us 2cents by click below ad. We really appreciate that!

INTRO : UniPro The Unforgettable

INTRO : Koleksi Unipro 2008/2011

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Di Wak Nan Fishing Challenge

Di Wak Nan Fishing Challenge

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

sekor ikan empat orang tarik wooo..

sekor ikan empat orang tarik wooo..

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Koleksi Terbaik Unipro

NEW POSTINGS STARTS HERE
POSTINGS TERBARU BERMULA DISINI
HAPPY SURFING / SELAMAT MELAYARI
UniProfishingClub for Chekedondons
Location / Lokasi : IPOH, PERAK
Country / Negara : MALAYSIA
contact us : uniprofishingclub@yahoo.com

Tuesday, March 1, 2011

Trip Kelong Batu Undan - Zul alkelantani

ramai yg cakap kelong ni tak boleh naik ramai pasal kecik aje, tapi sekali dema turun 10 orang steady aje.  orang cakap pancing pun tak boleh banyak tapi sekali group dema ni turun 20 pancing depa labuh ok aje.  Dema ni gang-gang otai yg mancing dan santai sama banyak.  Time nak pi tak sabor-sabor tapi dah naik kelong dema goyang kaki lepak, sembang santai saja,. hahaha..  yg pi kali ni terdiri dari zul, marzuki, shahril, mamak rao, abg zam, abg kasim komando, abg ali bersama isteri dan menantu beliau, adik abg zam.  Photo2 trip dema,...

10.30pg di bawah jambatan bainun

shahril

marzuki, belakang bawak bot adalah tokey kelong En Kamarul

sudah nyee,. tidur demaa,. kelong ada sedia 1 bilik utk tempat solat, tidor,..

mamak rao otai laut dalam, selalu pi pulau sembilan, pulau jarak.  ni trip kedua beliau ke kelong ni.  Kali pertama turun frust pasal gagal menaikkan pari pasal perambut 80lb putus setelah bertarung selama lebih setengah jam

sebelum pi ramai yg kata kelong ni tak boleh muat ramai dan pancing tak boleh banyak.  tapi dema pi 10 orang siap tenggek 20 batang pancing steady aja.

mamak rao bersama chef dema

 makan pagi nasi goreng, pekena kopi panas,. kena atas laut pulak,. fuuhh,. syook beb.

shahril, belakang nampak batu timbul tu tempat port sasaran, gt, siakap ada main kat sana. 2x putus perambut dirembat ikan kat area batu ni.  pastikan bawak rod 9 kaki ke atas utk balingan jauh atau kalau rod pendek hanyun sekuat tenaga

shahril macam nak terjun kelong tu macam dia terjun kat kelong ah heng dulu

kelong dari bahagian pelantar depan

nak main appollo senang duduk dan labuh kat 2 kawasan terbuka pelantar ni, main bottom pun boleh, ada kerapu dan ikan saiz bagak main kat bawah.  ada tukun kat bawah pelantar ni.

abg ali dan mamak rao.  abg ali banyak layan gelama main apollo

isteri abg ali, baju putih menantu dia

ajiking milik kasim komando ni langsung tidak cecah air

otai-otai alpha bravo dlm perjalanan pulang, pak ali bersama isterinya, abg kassim komando dan abg zam

zul alkelantani, naik kelong tido dari tengahari bangun makan, petang tidor lagi, malam 10mlm sampai pagi besok dia tido.  Lain kali suruh dia bawak tilam bantal sekali,.  hahaha..

shahril dan marzuki

not bad lah untuk trip santai kali ni. 2x putus perambut.  boleh repeat lagi.  konpim dema akan repeat punya.

Kelong ni mula mendapat tumpuan kaki pancing dan rakan-rakan sejak pertengahan tahun lepas.  Hasil pun memang memuaskan jika kena cara pancing nya.  Kos RM30 utk 1 hari.  Fasiliti asas di sediakan spt dapur tempat memasak siap dgn tong gas, kuali yg boleh digunakan, ada 1 bilik disediakan untuk letak barang, tempat solat dan tidur, siap tingkap cermin lagi.  Tandas dan air tawar disediakan secukupnya. Jika ada apa-apa yg diperlukan semasa di kelong ni, boleh tel saja En Kamarul dan budak2 beliau akan datang menghantarnya.  Satu yg baik bagi kelong ni adalah hanya 1 kumpulan di benarkan berada di kelong ni pada satu masa dan pemilik kelong pun tidak berada disana, jadi pemancing punya privasi bersama rakan-rakan bersantai kat kelong ni.

di segi tangkapan, di hadapan kelong ada tempat batu timbul dan tempat tumpuan ikan. kat bawah kelong juga ada tukun.  kerapu, pari, gelama, bulan, siakap, gt, jenahak pernah di naikkan di sini.  Pengalaman rakan-rakan lain yg pernah ke kelong Ah Heng dan kelong Batu Undan ni pula mendapati peluang untuk mendapat tangkapan lebih besar di kelong Batu Undan ni.

Untuk tempahan, tel En Kamarul 017-244 5422 atau Pn Lina 012-915 8306.  Kedua mereka ni suami isteri dan amat ramah dan friendly.  Promo kelong ni ada di main wall di atas.

Tunggukan update seterusnya trip rakan-rakan lain ke kelong ni dgn tangkapan yg menarik.  Selamat memancing buat semua,.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan
Kerja Amal Di Sertai Pekerja Unisem bersama NGO, Sponsorship

In Memory - Nurul Iman, Manjoi 07-OKT-2006 (Minggu pertama Ramadhan)

In Memory - Nurul Iman, Manjoi. Lawatan ke-2 pd 26-NOV-2006, Lebih Sebulan kemudian (Lepas Raya)

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Hamper & Duit Raya

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Majlis Berbuka Puasa

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Ucapan Aluan

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Konvoi

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Keperluan Harian

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Solat Terawih & Tazkirah

In Memory - Meraikan Hari Raya Buat Nurul Ihsan


Simpati Sahaja Tidak Membantu, Hulurkan Bantuan Anda,.