Established in Ipoh, Perak Darulridzuan (Malaysia)
Greetings From Unipro Fishing Club

Trip Mancing 2012



18 - 19 Dec Okt 2011
Trip Bot, lokasi Kapal Pecah. chief event Mamak Rao (mintak maaf udah fully booked)

29 -30 Okt 2011
Repeat Trip Kelong Batu Undan - Marzuki(9 orang, udah penuh)


19 - 20 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - trip lepas gian, Royal Cruz C team, orai Muzir batu serai


19 - 20 Okt 2011
Trip Bot Pulau Talang
Razif


Feb 2019
Trip Pulau Jarak. Fully booked. Gang otai mesin karan


01 - 02 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - Marzuki, Samsul, Mat Nod, Zul alkelantani, Bob Ofim, Hj Baha

23 - 24 July 2011
Trip Pulau 9 - John FG

23-24 Jul 2011
Trip Kelong Batu Undan. Zul alkelantani

16 Jul 2011
Trip Kelong Bainun Ah Heng. Razif

16 Jul 2011
Trip Lombong Pecah, Pantai Remis - Mat Nod, Zul, Imran, Wan, Nuar. 1 day trip.

28 - 29 May 2011
Trip Pulau 9 - John FG (fully booked)

14 May 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis (mancing lombong air masin & pantai) - Mat Nod FT (open trip to all members, kos umpan, makan approx RM20). Minat join, sms to 019-5120088

9 - 10 Apr 2011 jugak
Kelong Ah Heng @ Kelong Bainun - Imran

9 - 10 Apr 2011
Trip Pulau Sembilan - Mamak Rao

29 - 30 Mar 2011
Trip Pulau Sembilan - RoyaleCruz, Bro Muzir

28 Mar 2011
Trip Pulau Talang - BeeRoyale, Abah Ghani

13 Mar 2011
Trip Ujung Rintis - Khairul Chulat

12 Mar 2011
Trip Pulau Talang - Razif

9 Mar 2011
Trip Pulau Talang - RoyaleAce, Epoi

6 Mar 2011
Pertandingan Memancing Unisem, Papan Fishing Pond - contact John FG

26 - 28 Feb 2011
Trip Pulau Jarak - Mamak Rao

26 Feb 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis - Azri

14 - 15 Feb 2011
Kelong Batu Undan - Muaz brothers

5 Feb 2011
Trip bot Pulau Talang - Razif

24 Jan 2011
one day trip jinggo hunting jugak Ujung Rintis - Epoi, Azly Crystalwhite

16 Jan 2011
one day trip for jinggo hunting, Ujung Rintis -Epoi

14-16 Jan 2011
Trip bot Pantai Remis - John

11 Jan 2011
Trip jinggo, Ujung Rintis - Khairul Chulat

8-9 Jan 2011
Kelong Batu Undan, Sitiawan - Mamak Rao

4-5 Jan 2011
Kelong Bainun - Muaz brother's

9 Jan 2011
Trip bot Pulau Talang - Chief event Kenny MEMC

Anda 'Ada Bran' ?? Join kami mancing sungai, lombong, muara, laut. Kami Ipoh Mali Talak Sombong Punyaaaa..

SMS trip anda ke 019-512 0088 untuk dipaparkan disini. Terima kasih.

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)
gimme one click please ! donate us 2cents by click below ad. We really appreciate that!

INTRO : UniPro The Unforgettable

INTRO : Koleksi Unipro 2008/2011

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Di Wak Nan Fishing Challenge

Di Wak Nan Fishing Challenge

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

sekor ikan empat orang tarik wooo..

sekor ikan empat orang tarik wooo..

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Koleksi Terbaik Unipro

NEW POSTINGS STARTS HERE
POSTINGS TERBARU BERMULA DISINI
HAPPY SURFING / SELAMAT MELAYARI
UniProfishingClub for Chekedondons
Location / Lokasi : IPOH, PERAK
Country / Negara : MALAYSIA
contact us : uniprofishingclub@yahoo.com

Tuesday, March 16, 2010

Port Kerapu & Ikan Bulan di Lumut Water Front

selit kawe punya family trip la pulok.  ok, pada cuti CNY baru ni,  kawe holiday 3hari 2mlm dari 13hb-15hb Feb 2010, kat Lumut.  Stay kat DJ Palace berdekatan dengan Lumut Water Front.  Hotel ni kira ok lah pasal depan dia ada taman dan dekat dengan laut, kira waktu malam kat situ happenings lah sikit siap ada open sky punya tempat makan dan karaoke.

dari DJ Palace, kat belah kanan tu Lumut Water Front. Kat depan ada taman, jadi anak-anak boleh santai main kat taman dan pak nye boleh santai mancing sambil layan anak-anak.  Memang sempoi lah,.

tgh check in, mlm tu jugak mancing kat belah kanan Water Front. Ada satu anjung kat situ dan ni memang port kegemaran lah, memang setiap kali turun kat sini ada hasilnya, selalunya kerapu.  Dan malam tu berjaya naikkan sekor kerapu belang.  2 ekor lagi lucut pasal anjung tu agak tinggi 7 kaki jugak dari laut.  Pancing pakai pelampung, udang hidup, perambut dalam sedepa.

15hb turun lagi,. kali ni belah hujung berhadapan taman permainan kanak-kanak pulak kat sebelah jeti terapung.  Dapat sekor ikan bulan, size boleh tahan lah. Tapi tak lama pasal siangnya beli 20 ekor ja udang hidup.

putera sulung teman, muhammad irfan dengan ikan bulan

hobi-hobi jugak, family kena bawak jalan sama, pasal tuu lah bawak ke lumut ha ha ha, boleh sambil bawak keluarga jalan dan mancing sekali.  Balik makan dari pekan Lumut,. Putera Bongsu, Muhammad Irham asyik dengan pedang starwars nya,. Putera Tengah, Muhammad Irsyad dengan aksi tendang bolanya, dan Putera Sulung, Muhammad Irfan tu nak cepat pasal dia sakit perut nak berak daaa,. ha ha ha

I dont know others lah, but Lumut for me is very nice place to spend a holiday and quality time with family.  A very fascinating place especially walking in the town spot-lighted with colouring lights and neons.  Tak sah tak mancing you know kalau bermalam di sana. Terasa rugi pulak, and what a nice moments, the time you get a bite, get a fish with your childrens around, jumping happily for their father get a catch,.  and of course lah, your wife smiling sweetly,.. ha ha ha,. a fruitful moments and memorable one lah.

(..like to express my gratitude to Mr Kumarthas, From Persatuan Hotel M'sia for discounts and reservations for my fmly, thanks bro, I really appreciate that)

Jzk & wassalam,
zul alkelantani.

1 comment:

  1. salam tuan tanah,minta izin.saya ada menjual umpan pancing di lumut,perak.saya menyediakan perumpun sarang,ulat pasir(4 ekor/rm),udang liar hidup(30 sen/ekor).kurita dan udang lipan dalam persediaan.Lokasi kedai antik sebelah KFC Lumut,Perak.Sila telefon 013 530 5113 Zaid jika mahu buat tempahan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan
Kerja Amal Di Sertai Pekerja Unisem bersama NGO, Sponsorship

In Memory - Nurul Iman, Manjoi 07-OKT-2006 (Minggu pertama Ramadhan)

In Memory - Nurul Iman, Manjoi. Lawatan ke-2 pd 26-NOV-2006, Lebih Sebulan kemudian (Lepas Raya)

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Hamper & Duit Raya

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Majlis Berbuka Puasa

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Ucapan Aluan

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Konvoi

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Keperluan Harian

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Solat Terawih & Tazkirah

In Memory - Meraikan Hari Raya Buat Nurul Ihsan


Simpati Sahaja Tidak Membantu, Hulurkan Bantuan Anda,.