Established in Ipoh, Perak Darulridzuan (Malaysia)
Greetings From Unipro Fishing Club

Trip Mancing 2012



18 - 19 Dec Okt 2011
Trip Bot, lokasi Kapal Pecah. chief event Mamak Rao (mintak maaf udah fully booked)

29 -30 Okt 2011
Repeat Trip Kelong Batu Undan - Marzuki(9 orang, udah penuh)


19 - 20 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - trip lepas gian, Royal Cruz C team, orai Muzir batu serai


19 - 20 Okt 2011
Trip Bot Pulau Talang
Razif


Feb 2019
Trip Pulau Jarak. Fully booked. Gang otai mesin karan


01 - 02 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - Marzuki, Samsul, Mat Nod, Zul alkelantani, Bob Ofim, Hj Baha

23 - 24 July 2011
Trip Pulau 9 - John FG

23-24 Jul 2011
Trip Kelong Batu Undan. Zul alkelantani

16 Jul 2011
Trip Kelong Bainun Ah Heng. Razif

16 Jul 2011
Trip Lombong Pecah, Pantai Remis - Mat Nod, Zul, Imran, Wan, Nuar. 1 day trip.

28 - 29 May 2011
Trip Pulau 9 - John FG (fully booked)

14 May 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis (mancing lombong air masin & pantai) - Mat Nod FT (open trip to all members, kos umpan, makan approx RM20). Minat join, sms to 019-5120088

9 - 10 Apr 2011 jugak
Kelong Ah Heng @ Kelong Bainun - Imran

9 - 10 Apr 2011
Trip Pulau Sembilan - Mamak Rao

29 - 30 Mar 2011
Trip Pulau Sembilan - RoyaleCruz, Bro Muzir

28 Mar 2011
Trip Pulau Talang - BeeRoyale, Abah Ghani

13 Mar 2011
Trip Ujung Rintis - Khairul Chulat

12 Mar 2011
Trip Pulau Talang - Razif

9 Mar 2011
Trip Pulau Talang - RoyaleAce, Epoi

6 Mar 2011
Pertandingan Memancing Unisem, Papan Fishing Pond - contact John FG

26 - 28 Feb 2011
Trip Pulau Jarak - Mamak Rao

26 Feb 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis - Azri

14 - 15 Feb 2011
Kelong Batu Undan - Muaz brothers

5 Feb 2011
Trip bot Pulau Talang - Razif

24 Jan 2011
one day trip jinggo hunting jugak Ujung Rintis - Epoi, Azly Crystalwhite

16 Jan 2011
one day trip for jinggo hunting, Ujung Rintis -Epoi

14-16 Jan 2011
Trip bot Pantai Remis - John

11 Jan 2011
Trip jinggo, Ujung Rintis - Khairul Chulat

8-9 Jan 2011
Kelong Batu Undan, Sitiawan - Mamak Rao

4-5 Jan 2011
Kelong Bainun - Muaz brother's

9 Jan 2011
Trip bot Pulau Talang - Chief event Kenny MEMC

Anda 'Ada Bran' ?? Join kami mancing sungai, lombong, muara, laut. Kami Ipoh Mali Talak Sombong Punyaaaa..

SMS trip anda ke 019-512 0088 untuk dipaparkan disini. Terima kasih.

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)
gimme one click please ! donate us 2cents by click below ad. We really appreciate that!

INTRO : UniPro The Unforgettable

INTRO : Koleksi Unipro 2008/2011

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Di Wak Nan Fishing Challenge

Di Wak Nan Fishing Challenge

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

sekor ikan empat orang tarik wooo..

sekor ikan empat orang tarik wooo..

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Koleksi Terbaik Unipro

NEW POSTINGS STARTS HERE
POSTINGS TERBARU BERMULA DISINI
HAPPY SURFING / SELAMAT MELAYARI
UniProfishingClub for Chekedondons
Location / Lokasi : IPOH, PERAK
Country / Negara : MALAYSIA
contact us : uniprofishingclub@yahoo.com

Wednesday, February 2, 2011

Trip Santai Lombong 3 Serangkai, Malim Nawar

trip santai ke lombong 3 serangkai, dalam daerah Malim Nawar.  Lombong ni berangkai dan ada aliran sungai.   Kira lombong ni ada pasang surut dia.  Yang poei,. Muzir, Muaz, Rangga @ Fendy dan Zul.  Umpan mancing dan umpan perut bawak sama banyak.  Sampai kat kawasan lombong dalam jam 10 pagi.  Air surut banyak.  Ikan pun tak banyak mengilas kat air.  Banyak pukat pulak rentang kat dalam lombong.  Setelah mencuba nasib, naik la 3 ekor.  Muaz dapat lesen pertama dengan ikan baung sebesar lengan,  di ikuti muzir dgn lampam dan talapia.  kacau ajaa ini talapia.  Ikan sasaran patin grand size lebih 8kg tak menjadi hari tu.  Ingat nak beat patin bapak fendy yg pernah dapat kat port ni tapi nasib tak menyebelahi lah hari tu.  Menjelang tengahari Muaz dan Fendy giat mancing.  Muzir pulak bukak dapur.  Zul pulak perut memulas sampai terkemut2 dia menahan, akhirnya tertidur, hahaha.. apa daaa..

tangkapan yang jadi lauk makan tengahari kat lombong hari berkenaan

 Muaz, Fendy.  Mana Muzir?    

haaa,. ni dia.  Dah bukak dapur tunjuk skil menu makan tengahari

 khusyu betul. Bukan tak nak tolong, tapi dia tak kasi orang
lain sibuk time dia masak.  Takut lari taste asli kata dia.  Jadi
kawan-kawan nengok aje lah tunggu siap nak ligan apa dia masak

 hah, amacam!!.. masak asam tuu.  next sayur pucuk paku. fuuhh,.
kecur air liur yeeoop aroma masakan muzir.
   
setelah habis bersantai, berkemas balik dalam jam 5ptg.
tangkapan tak berapa menjadi hari tu.  Air sungai n lombong surut
banyak dan ikan pun tak berapa galak.  Takpa,. lain kali boleh cuba lagi

    pemandangan lombong berkenaan.  Nampak macam spooky aje.
tapi ada yang mancing sampai bermalam kat port ni, steady aja.

port ni antara favourite RoyaleCruz dan kawan2 lain.  Patin terbesar di peroleh kat sini boleh tengok kat main wall dalam paparan Koleksi Terbaik Unipro.  Tak dapat jangan susah hati, tapi dapat kalu, berpeluh tarik yeoopp.  Ok, sekian update utk kali ini.

Adios.

4 comments:

  1. Assalammualaikum bro chekedondon..

    Saya suka bebenor baca blog bro nie..walaupun baru terjumpa tapi syok gila membacanya..
    Saya pun kaki pancing juga bro..dulu lama tinggal,nie baru nak berjinak-jinak kembali..
    Nak tanya bro, katne lokasi lombong 3 serangkai Malim Nawar nie?..boleh bro bagi direction tak?

    ReplyDelete
  2. port mana paling bagus mancing kat lombong ni.boloe bagitau x.

    ReplyDelete
  3. Lombong 3 serangkai bersebelahan Kampung Sri Malim..Landmark Pasar Pagi Malim Nawar,sebelah nya ada Esso baru buka tu....(Adam Malaya Fisher)

    ReplyDelete
  4. salam chor dkt mana lombong 3 serangkai 2 dkt dgn umah tanah lot 2 ke? teman dok perumahan awam 11 kat blkg paso 2.teman nk tanya mana ada t4 ada pb?teman dah gian bebeno ngan pb nie

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan
Kerja Amal Di Sertai Pekerja Unisem bersama NGO, Sponsorship

In Memory - Nurul Iman, Manjoi 07-OKT-2006 (Minggu pertama Ramadhan)

In Memory - Nurul Iman, Manjoi. Lawatan ke-2 pd 26-NOV-2006, Lebih Sebulan kemudian (Lepas Raya)

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Hamper & Duit Raya

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Majlis Berbuka Puasa

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Ucapan Aluan

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Konvoi

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Keperluan Harian

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Solat Terawih & Tazkirah

In Memory - Meraikan Hari Raya Buat Nurul Ihsan


Simpati Sahaja Tidak Membantu, Hulurkan Bantuan Anda,.