Established in Ipoh, Perak Darulridzuan (Malaysia)
Greetings From Unipro Fishing Club

Trip Mancing 2012



18 - 19 Dec Okt 2011
Trip Bot, lokasi Kapal Pecah. chief event Mamak Rao (mintak maaf udah fully booked)

29 -30 Okt 2011
Repeat Trip Kelong Batu Undan - Marzuki(9 orang, udah penuh)


19 - 20 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - trip lepas gian, Royal Cruz C team, orai Muzir batu serai


19 - 20 Okt 2011
Trip Bot Pulau Talang
Razif


Feb 2019
Trip Pulau Jarak. Fully booked. Gang otai mesin karan


01 - 02 Okt 2011
Trip Kelong Batu Undan - Marzuki, Samsul, Mat Nod, Zul alkelantani, Bob Ofim, Hj Baha

23 - 24 July 2011
Trip Pulau 9 - John FG

23-24 Jul 2011
Trip Kelong Batu Undan. Zul alkelantani

16 Jul 2011
Trip Kelong Bainun Ah Heng. Razif

16 Jul 2011
Trip Lombong Pecah, Pantai Remis - Mat Nod, Zul, Imran, Wan, Nuar. 1 day trip.

28 - 29 May 2011
Trip Pulau 9 - John FG (fully booked)

14 May 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis (mancing lombong air masin & pantai) - Mat Nod FT (open trip to all members, kos umpan, makan approx RM20). Minat join, sms to 019-5120088

9 - 10 Apr 2011 jugak
Kelong Ah Heng @ Kelong Bainun - Imran

9 - 10 Apr 2011
Trip Pulau Sembilan - Mamak Rao

29 - 30 Mar 2011
Trip Pulau Sembilan - RoyaleCruz, Bro Muzir

28 Mar 2011
Trip Pulau Talang - BeeRoyale, Abah Ghani

13 Mar 2011
Trip Ujung Rintis - Khairul Chulat

12 Mar 2011
Trip Pulau Talang - Razif

9 Mar 2011
Trip Pulau Talang - RoyaleAce, Epoi

6 Mar 2011
Pertandingan Memancing Unisem, Papan Fishing Pond - contact John FG

26 - 28 Feb 2011
Trip Pulau Jarak - Mamak Rao

26 Feb 2011
Lombong Pecah, Pantai Remis - Azri

14 - 15 Feb 2011
Kelong Batu Undan - Muaz brothers

5 Feb 2011
Trip bot Pulau Talang - Razif

24 Jan 2011
one day trip jinggo hunting jugak Ujung Rintis - Epoi, Azly Crystalwhite

16 Jan 2011
one day trip for jinggo hunting, Ujung Rintis -Epoi

14-16 Jan 2011
Trip bot Pantai Remis - John

11 Jan 2011
Trip jinggo, Ujung Rintis - Khairul Chulat

8-9 Jan 2011
Kelong Batu Undan, Sitiawan - Mamak Rao

4-5 Jan 2011
Kelong Bainun - Muaz brother's

9 Jan 2011
Trip bot Pulau Talang - Chief event Kenny MEMC

Anda 'Ada Bran' ?? Join kami mancing sungai, lombong, muara, laut. Kami Ipoh Mali Talak Sombong Punyaaaa..

SMS trip anda ke 019-512 0088 untuk dipaparkan disini. Terima kasih.

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2011 (hubungi no dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)

Port Mancing Kelong Pilihan Unipro 2010 (no tel dlm photo dibawah)
gimme one click please ! donate us 2cents by click below ad. We really appreciate that!

INTRO : UniPro The Unforgettable

INTRO : Koleksi Unipro 2008/2011

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Fishing Competition, Gopeng Mar 2009

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Royale Ace dengan aksi rock kapak on da way ke Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Uni Bee Royale di Kelong Sri Bainun

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Chekedondon di Konsert Awan Biru

Di Wak Nan Fishing Challenge

Di Wak Nan Fishing Challenge

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

'ada bran', mancing sama-sama, cool trip, cool journey

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Asyik keroje.. keroje.. kerojee.. mancing la pulaaakk.. syookk beb!

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

Machaa,.. kita orang pun ada mancing jugaaaakk.

sekor ikan empat orang tarik wooo..

sekor ikan empat orang tarik wooo..

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

mancing, santai, relaxx.. what a priceless moments money cant buy.

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Unipro,. always the best! We are fishing mania..

Koleksi Terbaik Unipro

NEW POSTINGS STARTS HERE
POSTINGS TERBARU BERMULA DISINI
HAPPY SURFING / SELAMAT MELAYARI
UniProfishingClub for Chekedondons
Location / Lokasi : IPOH, PERAK
Country / Negara : MALAYSIA
contact us : uniprofishingclub@yahoo.com

Wednesday, March 9, 2011

Trip Pulau Jarak - oleh John @ Iss

(John gebang trip Pulau Jarak)  errmmm asyik jelez jer, bila nak turun sekali, buat trip 2 hari satu malam, serupa gi pangkor, kita ayat apek tu main dekat-dekat, belakang pangkor @ pantai remis..

ok, update trip...

ada dua gambar trip dalam ni. Satu tahun lepas dalam bulan 9, kalau tak silap.. sama bot dan tekong cume yg pertama main kat area Taiping. Ikan kasar gak,. kerapu 7 kilo, jenahak 4 kilo, ikan merah 2 kilo, karak @ mak kerisi 1.5 kilo, mayong 2 kilo. Candat sotong mau 1 kilo lebih sorang.
Dan yg terbaru, 14/15/16 Jan 2011, 3 hari 2 malam, main kat kepulauan Jarak. Hasil kurang memberangsangkan. Air laut mati tak ada arus langsung, macam mancing kat lombong ler pulak rasanya. Bot kurang gorang inol.. hasil pun kureng ler.. batu 400 gram duduk diam tak menguit.. cisss... hamper air kotor macam ada tolor katak kat dalam air, abis tali pancing kotor dibuatnya.

Modus operandi nak carik jenahak, tapi tak mandang so tekong tukar haluan ke lubuk kerapu dan hasilnya boleh la. Dari balik kosong,.. dalam trip kali ni saya dapat tarik ikan pari 11 kilo, 5 ekor tetandan 300gram -800gram, sekor gerut-gerut, sekor baby baracuda dan paling best sekor yu cicak 2 kilo. Peehhh,. opss operasi main appolo pun ada cari umpan hidup. saya tarik ikan jeket, cencaru dalam 10 ekor, selar kuning 10 ekor, kerisi 6 ekor.. boleh la buat goreng lauk makan malam. Dalam pada masa tu malam jer terus henjut candat sotong.. hasil... malam pertama 5 ekor besar bateri lampu suluh, bukan bateri kereta yer. Dan malam kedua banyak sikit dalam 10 ekor termasuk sekor sotong ngabang. Dalam dekat sekati jugak beratnya.. oo citer pasai pari tadi sebenarnya naik atas bot 3 ekor, saiz lebih kurang aku sekor tekong naik 2 ekir, dan nak jadi cerita aku punya putus le pulak dah naik atas nak digancu, sekali dia henjut.. perambut sangkut stand pancing.. pusssss.. meletup 100 paun tali perambut aku.. mesti gigi ikan tu tertanggal gamaknya laa..

Tang kerapu, member boy tarik sekor 7 kilo y dalam gambor tu, lagi satu ada mamat india yg join kita orang last minit, MR Raj dalam 6 kilo & sampai kat jeti terus jual RM30 per kg dapat ler mamat tu dalam RM180 sekor ikan. Tekong jugak tarik kerapu dalam 2 - 3 kilo 2 ekor & member lain tarik sekilo kebawah dalam 4-8 ekor.. ikan yu cicak pun banyak naik kalu tak silap 4-6 ekor epphh nampak sangat air tak cantik dan ikan kurang, pasai kata orang tetua, kalau spesis ni turun ikan dah kurang sesangat.. so, kesimpulan trip kedua kureng sikit dari trip yang pertama... tapi sempoi laut tak berkocak langsung cumer kepala otak jer berkocak dek mabuk 100 plus... hihihi.. sendiri mau ingat ler..

bot Deep Master 2

boy dengan tangkapan jenahak

member boy

note:  kita copy paste terus dari emel kiriman John @ Iss.  Trip mancing ke Pulau Jarak, 3 hari 2 malam pada 14 - 16 Jan 2011.  Hmmmm,. congrats lah John.  Satu tentang John ni adalah dia tak pernah lagi ikut kawan-kawan mancing kat Kelong.  Buat gatal kaki kata dia,. hahaha.. apa-apa lah.  Kita akan tunggu bila John akan menyahut cabaran kawan-kawan ke Kelong Ah Heng atau Kelong Batu Undan,. alaaa,.. kat kelong boleh guna mesin karan jugak John.  Command 7 pun boleh labuh kat sana.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan

wooiit,. udah macam seludup rokok la plaakk. -Team Ration, Abah G & M.Feirkhan
Kerja Amal Di Sertai Pekerja Unisem bersama NGO, Sponsorship

In Memory - Nurul Iman, Manjoi 07-OKT-2006 (Minggu pertama Ramadhan)

In Memory - Nurul Iman, Manjoi. Lawatan ke-2 pd 26-NOV-2006, Lebih Sebulan kemudian (Lepas Raya)

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Hamper & Duit Raya

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Majlis Berbuka Puasa

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Ucapan Aluan

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Konvoi

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Sumbangan Keperluan Harian

In Memory - Rumah Anak Yatim Nurul Ihsan, Solat Terawih & Tazkirah

In Memory - Meraikan Hari Raya Buat Nurul Ihsan


Simpati Sahaja Tidak Membantu, Hulurkan Bantuan Anda,.